Objavljeno u kategoriji BiH na 13.08.2014 00:00:00

Britanci ponižavali igrače i navijače, ali BiH ipak upisala pobjedu

Mehdić u društvu prijatelja: Zabavno na tribinama

Košarkaška reprezentacija BiH pobjedom nad reprezentacijom Velike Britanije rezultatom 80 : 67 otvorila je kvalifikacije za odlazak na Eurobasket 2015. godine, piše bh. novinska agencija Patria.

Naši košarkaši imali su i podršku s tribina Koper boks arene, iako im nije bilo dozvoljeno da budu svi zajedno, te su se rasporedili na nekoliko mjesta sa bh. zastavama. Nedžad Mehdić, jedan od navijača koji živi u Londonu, za agenciju Patria kazao je da je prije utakmice Košarkaški savez BiH dijelio ulaznice navijačima koji su bili bez karte.

Još jedan propust organizatora desio se tokom prijevoza igrača i članova Košarkaškog saveza BiH. Naime, kombi koji su dali našoj reprezentaciji bio je dovoljan samo za igrače, dok su članovi delegacije do Koper arene došli taksijem, piše NAP.

Za plasman na Evropsko prvenstvo potrebno je osvojiti prvo mjesto u grupi ili biti među šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz sedam kvalifikacionih grupa.

Inače podsjećamo Jusuf Nurkić faktički je odbio da nastupi za reprezentaciju BiH u ovim kvalifikacijama iako ljekarski tim nije ocijenio da je povreda ozbiljna zbog kojeg bi morao pauzirati.

Selektor Duško Ivanović u London je poveo sljedeći sastav: Gordić, Pašalić, Knežević, Šutalo, Buza, Mitrović, Stipanović, Vrabac, Halilović, Teletović, Albijanić, Kikanović. 

Kapiten Mirza Teletović svojom izvanrednom igrom doprinio je ovoj značajnoj pobjedi.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android