Objavljeno u kategoriji BiH na 13.08.2014 00:00:00

U završnoj fazi obnova zapaljene zgrade Općine Centar

Šest mjeseci traje obnova

Obnova zgrada Općine Centar koja je zapaljena tokom demonstracija građana 7. februara 2014. godine ulazi u završnu fazu, saopćeno je iz Općine Centar, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Prema riječima Mirze Islambegovića, člana Stručnog tima za građenje, koordinaciju i izvođenje sanacionih radova na zgradi Općine Centar, trenutno se izvode završni građevinsko-zanatski i instalacioni radovi u objektu.

- Sve je uglavnom bazirano na opremanju kancelarija radi prebacivanja uposlenika nazad u prostor Općine. Nakon toga bi još preostali radovi vezani za hodnike, odnosno oblaganje podova i slično, naglasio je Islambegović.

Obnova zgrade Općine Centar traje šest mjeseci, a kako je kazao Islambegović, u sedmom mjesecu radova, objekat bi trebao biti i završen.

- Imali smo određene probleme sa zahtjevima iz propisa protivpožarne zaštite i propisa za obezbjeđenje objekta u smislu uvođenja dodatnih hidranata. To je došlo kasno kao projekat i malo je usporilo radove, ali stigli smo i taj posao da završimo. Preostali su uglavnom molersko-farbarski i podno-polagački radovi, odnosno postavljanje PVC podova jer su parketi većinom završeni - istakao je Islambegović, prenosi Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android