Objavljeno u kategoriji BiH na 11.08.2014 00:00:00

Čirkin: Simo Drljača za ministricu Lejlu Rešić zaslužni građanin RS!

Rešić: Nema saznanja da je Drljača zločinac

Poznato je da mnoge ulice u BiH, a posebno u manjem bh. entitetu nose naziv po imenima ratnih zločinaca, piše novinska agencija Patria. Takav je slučaj i sa Općinom Sokolac, gdje postoji ulica koja se zove Ulica Sime Drljače.

Kako je naveo Behzad Čirkin, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a ministrica lokalne uprave Lejla Rešić iz vladajućeg DNS-a uopće ne zna da je Drljača zločinac.

- Na moje pitanje ministrici Lejli Rešić kako to da ova općina ima ulicu koja se zove imenom ratnog zločinca, ona odgovara kako ne postoje saznanja o tome da je Simo Drljača ratni zločinac i da je isti zaslužni građanin RS – upoznao je Čirkin javnost s odgovorom ministrice Rešić.

Na čelu DNS-a je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić koji zajedno sa Dodikovim SNSD-om i Đokićevim socijalistima čine vlast kontinuiteta RS koji se po njihovom dubokom uvjerenju proteže od 9. januara 1992. godine.

- Nikakvo čudo sa ovakvom vlašću da se i imena ulica etiketiraju nazivima ratnih zločinaca. Čudo jeste da ima onih čiji su najmiliji ostavili svoje kosti i u Tomašici danas glasaju za tu i takvu vlast kontinuiteta iz 1992-e godine – naveo je Čirkin.

Kako bi ministrici Rešić pokazao dio Drljačine ratne prošlosti Čirkin je na Facebook profilu objavio dio ratnog dnevnika Ratka Mladića iz maja 1993. godine, u kojem on navodi da je Simo Drljača raniji načelnik SUP-a Prijedor došao do njega u vezi rudnika Tomašica gdje je zatrpano 5.000 muslimanskih leševa.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android