Objavljeno u kategoriji BiH na 08.08.2014 00:00:00

Dr. Cerić uputio apel: Ne dozvoliti da narod potone

Dr. Cerić: Šta je sa donacijama i zemljištem za ugroženo stanovništvo

Vodena stihija ponovo se okomila na već ugroženo stanovništvo Željeznog Polja, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice. Pomoć tom stanovništvu je neophodna, apelirao je dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Dr. Cerić, koji je nedavno i sam obišao ugrožena područja, izražava zabrinutost zbog činjenice da odgovorne institucije naše zemlje nisu na vrijeme reagirale da pomognu stanovništvu već stradalom u poplavama u maju ove godine.

Nejasno je, naglašava dr. Cerić, šta je sa fondovima, odnosno donacijama koje su stizale sa svih strana svijeta. Zašto, u konkretnom slučaju, stanovnici Željeznog Polja, čije je kuće progutalo klizište, još uvijek čekaju na parcele na kojima bi eventualno sagradili nove domove?

- Posljednje vremenske nepogode još su jedno upozorenje da odgovorne institucije i službe ne smiju konstantno biti nespremne za brzu i adekvatnu pomoć. Narod ugrožen poplavama i drugim prirodnim nepogodama, ne smije trpiti zbog neefikasnosti i neorganiziranosti odgovornih - poručuje dr. Cerić.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android