Objavljeno u kategoriji BiH na 08.08.2014 00:00:00

Bordo tim već zaradio gotovo milion, a Nijemci ne pitaju za cijenu TV prava!

Veliki uspjeh bordo tima

Fudbalski klub Sarajevo prolaskom u play-off fazu takmičenja Evropske lige obradovao je mnogobrojne navijače koji već dugo godina čekaju na neki značajniji uspjeh u Evropi, piše novinska agencija Patria.

Ali, osim navijača ruke trljaju i sarajevski privrednici, kao i ljudi u klubu, jer za naše prilike ovo neće biti beznačajna finansijska injekcija. Ovome će posebno doprinijeti činjenica da će Sarajevo u play-offu igrati protiv njemačke Borussije Monchengladbach što će privući veliki broj navijača na stadion Koševo.

Kako je za NAP kazao Zlatko Hurtić, ekonomski analitičar za BiH je najvažnije da se na predstojećim izborima „prođe u drugi krug“, jer teško s postojećim ljudima na vlasti možemo jače krenuti naprijed i praviti uspjehe kao što je to uradio FK Sarajevo.

- Situacija je općenito teška, a uspjeh Sarajeva i tako jak i atraktivan protivnik svakako da će na neki način doprinijjeti poboljšanju ekonomije. Neće to biti neka značajnija injekcija za sam grad i državu, ali za FK Sarajevo hoće sigurno – kaže Hurtić.

Inače, Sarajevo će za prolaz u play-off inkasirati više od 420.000 eura, a novi vid zarade ostvarit će prodajući autorska prava za prijenos utakmice sa stadiona Asim Ferhatović-Hase. Nijemci su u Evropi upravo poznati po tome, kada je nogomet u pitanju ne pitaju za cijenu, a prve procjene kažu da bi FK Sarajevo samo za TV prijenos mogao dobiti oko pola miliona KM.

 

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android