Objavljeno u kategoriji BiH na 08.08.2014 00:00:00

Novinska agencija Patria zahvaljuje se na podršci medija u protekla dva dana

Podnesena prijava protiv odgovornih

Bh. novinska agencija Patria protekla dva dana nalazila se pod jakim i ciljanim hakerskim napadima. Prema mišljenju stručnjaka radilo se o planiranim napadima koji imaju za cilj onemogućiti plasman infomacija bh. novinske agnecije Patria do medija u BiH i krajnjih korisnika.

Podršku bh. novinskoj agenciji Patria protekla dva dana pružili su brojni mediji. Posebno se zahvaljujemo kolegama sa TV1, FACE TV, radija Kalman, portala vijesti.ba, ljiljan.ba, otisak.ba, 24satainfo.ba, haber.ba, biznis.ba, vazdan.com, bhdijaspora.eu, vijesti.at, enovosti.ba, poslovni-informator.com i brojnim drugim koji su ponudili svoju pomoć i nesebično dali prostor za objavu informacije o hakerskom napadu na NAP.

Podsjećamo, da su informacije bh. novinske agencije Patria i za vrijeme hakerskog napada, emitirane putem mreže medija koji objavljuju naše informacije.

Obzirom da je bh. novinska agencija Patria (NAP) nov, dinamičan i profesionalan, patriotski orijentirani medij, koji aktivno prati politička dešavanja u BiH te da smo već dobrano u predizbornoj kampanji, postoji osnov za razumnu sumnju da se i u ovom slučaju radi o politički motiviranom napadu.  

Pravni tim bh. novinske agencije Patria nakon prikupljene dokumentacije o ovom krivičnom djelu Federalnoj upravi policije podnio je prijave protiv osoba odgovornih za ovaj napad.   


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android