Članak

Kad sam za sebe pišeš konkurs:Spahić imenovan za predsjednika UO Instituta za medicinsko vještačenje

Na mjesto predsjednika Upravnog odbora Instituta za medicinsko vještačenje, Vlada Federacije BiH imenovala je Kenana Spahića, dosadašnjeg vršioca dužnosti

Na mjesto predsjednika Upravnog odbora Instituta za medicinsko vještačenje, Vlada Federacije BiH imenovala je Kenana Spahića, dosadašnjeg vršioca dužnosti.

Spahić je sam, dok je bio v.d. predsjednika UO prepravio uslove konkursa, tako što je izbacio glavni – iskustvo u medicinskom vještačenju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, socijalne zaštite, piše Patria.

Uz odobravanje ministra rada i socijalne politike Veska Drljače (SBB) Spahić je ispravljao uslove konkursa i štimao ih za sebe, a nakon toga je kao „najbolji“ od prijavljenih kandidata imenovan na tu funkciju.

Podsjećanja rad, nakon izbora članova Upravnog odbora, 30. novembra prošle godine raspisan je konkurs za izbor i imenovanje predsjednika Upravnog odbora Instituta za medicinsko vještačenje.

U posebnim uslovima se od budućeg rukovodioca nije tražilo ono što se tražilo za izbor članova Upravnog odbora. Dok se od članova tražilo iskustvo u medicinskom vještačenju, od prvog čovjeka se nije tražilo ništa slično. Već tada je bilo jasno da će na tu poziciju doći Spahić.

Bit će zanimljivo svakako vidjeti, da li će neko od onih koji su se prijavili na konkurs za predsjednika UO možda se i žaliti, s obzirom da se radi o naštimanom konkursu za ovu izuzetno značajnu poziciju. Svakako, tu je i odgovornost minstra Drljače, te premijera Fadila Novalića koji su dopustili da se izvrši ovakav udar na državnu instituciju.  

#BiH