Objavljeno u kategoriji Sport na 16.07.2014 00:00:00

FK Sarajevo uoči prvog duela: Nismo bili miljenici sreće

Znaju sve o protivniku

Uoči prve utakmice drugog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu  u FK sarajevo su optimistični te ističu da je Sarajevo spremno na duele sa Haugesundom. Također je istaknuto da Uprava i stručni štab raspolažu sa dovoljno informacija o protivniku, prenosi novinska agencija Patria.

-       Svi sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Nismo bili miljenici sreće, kada je žrijeb u pitanju, jer je Haugesund ozbiljan protivnik. Ipak, skupili smo u posljednjih sedam dana veliki broj informacija o protivniku. Tim smo koji može proći u treće pretkolo Evropske lige. Konkurencija u timu je pozitivna i jako zdrava - kaže Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajeva.

Trener Sarajeva, Dženan Uščuplić, rekao je, da još uvijek nije donio konačnu odluku o početnih jedanaest.

-       Imali smo adekvatne pripreme, najbolje uslove i organizaciju. Drago mi je što smo odigrali nekoliko utakmica sa jakim protivnicima i što spremno dočekujemo utakmicu sa Norvežanima. Želimo nastaviti ono što smo radili prošle sezone. Nećemo odstupiti od naše formacije. Todorović i Vusljanin neće biti u kombinaciji za utakmicu koja je na rasporedu sutra. Svi ostali su spremni - kazao je Uščuplić.

Sarajevo i Haugesund igraju sutra, u četvrtak 17. jula, sa početkom u 21 sat.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android