Objavljeno u kategoriji Sport na 14.07.2014 00:00:00

Finale gledalo 74.738 gledatelja, koliko i utakmicu Zmajeva i Argentine 15. juna

Najgledanije utakmice Mundijala: BiH - Argentina i finale Njemačka - Argentina

Finale ovogodišnjeg Mundijala između selekcija Njemačke i Argentine na Marakani je gledalo 74.738 gledatelja, a isto toliko gledatelja bilo je 15. juna na prvoj utakmici selekcije BiH i Argentine, pokazala je zvanična statistika FIFA-e, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Podsjećamo, meč otvaranja 12. juna između Brazila i Hrvatske pratilo je 62.103 gledatelja, piše Patria.

Utakmice osmine finala također su zabilježile manju posjećenost u odnosu na ova dva meča, a samo je utakmica između Francuske i Njemačke odigrana pred 74. 240 gledatelja na stadionu što je ipak za 498 gledalaca manje. 

Podsjećamo, selekcija BiH nastupila je prvi put od svoje nezavisnosti na najvećoj svjetskoj fudbalskoj smotri, a od tri utakmice dvije je izgubila s minimalnim porazom (protiv Argentine 2:1 i Nigerije 1:0) dok je s Iranom odigrala 3:1.

Svjetski mediji raspisali su se o selekciji BiH kao dobitku za svjetski fudbal i jednim od najboljih debitanata ikada na SP. Bila je to prilika i za mnoge igrače da prvi i posljednji put učestvuju sa reprezentacijom na ovakvom takmičenju, dok je za neke druge otvorilo vrata svjetske slave, piše Patria.

Izabranici selektora Safeta Sušića sada imaju drugi cilj, a to je izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. U grupi smo sa Belgijom, Velsom, Andorom i Kiprom.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android