Objavljeno u kategoriji Sport na 13.07.2014 00:00:00

Džeko na naslovnici: Brazil je bio nešto posebno za cijelu naciju

Džeko u poznatom magazinu: Mi smo mala zemlja, ali imamo puno navijača

Bosna i Hercegovina je čekala učešće na velikom fudbalskom takmičenju više od 20 godina, stoga je Brazil bio nešto posebno, ne samo za moje saigrače i mene, nego i za cijelu naciju, izjavio je Edin Džeko u intervju u za magazin „Glamoholic“. Naš napadač je za naslovnici tiražnog magazina u dresu Bosne i  Hercegovine.

- Mi smo mala zemlja, ali imamo mnogo navijača. Nakon utakmice protiv Argentine smo ih vjerujem dobili još mnogo širom svijeta – rekao je Džeko.

On je izrazio nadu da će BiH i dalje učestvovali na velikim takmičenjima uključujući i naredno Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.  

- Da, to je još daleko. Ali, za mene je najvažnije da ostanem u formi i da budem zdrav i sve je moguće – rekao je Džeko.

Uoči nove sezone u Engleskoj gdje igra za šampiona Machester City, Džeko je rekao da će ona ponovo biti neizvjesna jer ima čak 6-7 jednako snažnih timova koji će se boriti za novu titulu. Novinare ovog magazina je zanimalo kako je Džeko snimao fotografije za njemačkog giganta „Adidas“, posebno onu na kojoj sjedi u kadi punoj leda.

- Sreća, pa smo tu sliku dobili „iz prve“. Naravno, to je dio mog posla, a i radim to često nakon treninga i nije niša novo za mene – rekao je Džeko koji je u časopisu predstavljen kao jedan od najboljih evropskih napadača i strijelaca, prenosi NAP. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android