Članak

Dodikov plaćenik Galijašević napao Vučića da je izabrao SAD i "muslimansku stranu"

Galijašević je otišao i korak dalje, pa je tako nazvao politiku vlade Srbije „podaničkom prema zapadnim interesima, koja nojevski zabija glavu u pijesak očekujući da i cijeli narod postupi na isti nač

Samozvani ekspert za terorizam i jedan od Dodikovih plaćenika Dževad Galijašević je nedavno napao Vladu Srbije da je kukavički podvila rep, izabrala američku i muslimansku stranu i da je javnost u Srbiji naprasno zašutila i referendumom u Republici Srpskoj se sporadično i neutralno bavila samo u informativnim emisijama i kratkim vjestima,prenosi novinska agencija Patria. 

Galijašević je otišao i korak dalje, pa je tako nazvao politiku vlade Srbije „podaničkom prema zapadnim interesima, koja nojevski zabija glavu u pijesak očekujući da i cijeli narod postupi na isti način, širi obmanu da će pritisak, opasnost i prijetnja prestati sami po sebi".

Ali kad narodna glava izviri iz pijeska, kako će Vučić, po Galijaševiću, objasniti pohvale koje je dobijao sukcesivno iz Vašingtona zbog izdaje Republike Srpske, i to od takvih zločinaca kao što su Bil Klinton i Samanta Pauer, te iz Sarajeva, od Incka i Izetbegovića.

Galijašević je s uvredama na račun srpske vlade i njenog premijera Vučića nastavio, ustvrdivši da je Vučić postavio „Srbiju na optuženičku klupu Klintonove fondacije i američke javnosti – njegujući priču o sebi kao „političaru mira i reformi".

Šta se iza brda valja nije poznato, ali optužbe na račun srpske vlade i premijera Aleksandra Vučića iz pera Dodikovog plaćenika nisu sigurno slučajne.

Ovaj ratni oficir Armije BiH je dobro plaćeni analitičar koji ima zadatak da propagira i hvali politiku konflikta koju u BiH i RS vodi Milorad Dodik.

Da li nas očekuju neke nove epizode odnosa Banjaluke i zvaničnog Beograda ostaje da se vidi, ali po svemu sudeći nije srpski premijer prije dva dana rekao slučajno da ne želi da komentariše odnose u Republici Srpskoj i BiH.

Vučić zbog nečega više nije, kako nedavno napisa Galijašević, a što plaća vlast u Banjaluci, hrabri političar, nego kukavički zaštićeni svjedok protiv svoje države i svog naroda, tajni realizator i promotor ideje „šiptarskog Kosova" i „muslimanske Bosne", politički pigmej koji po ćoškovima zgrade na Ist Riveru lovi predstavnike iz drugih zemalja sa kojima će ga neko uslikati, da može i dalje održavati sliku „naporne i požrtvovane borbe za bolju Srbiju".

Tako Vučića u pomenutom tekstu optužiše da je zaboravio na Rusiju, njenu snagu značaj i moral, a Dodika svrsta u hrabre lidere koji se ne plaše ispoljiti svoj stav i preuzeti odgovornost za slobodu svog naroda, iako nije jasno od koga smo bili porobljeni.

"Zato je Dodik veliki lider srpskog naroda i svih porobljenih naroda na Balkanu."

"Da je Aleksandar Vučić slučajno Srbin, sam bi se postidio zbog pohvala koje dobija od dokazanih neprijatelja srpskog naroda i činjenice da je tako jadno postupio prema posljednjoj srpskoj državi, posljednjoj slobodnoj enklavi s druge strane granice na Drini. Da je slučajno Srbin, Vučić nikada ne bi priznao postojanje takve granice", napisao je Galijašević.

Ovako teške riječi koje su u javnosti prošle nezapaženo nisu prvi put rečene iz usta Dodikovih saradnika i tzv. analitičara, koje je jednom prilikom neko nazvao „Dodikovim narikačama".

Po njima su svi izdajnici ako nisu na liniji Milorada Dodika, pa je bilo i za očekivati da se među takvim nađe i srpski premijer Aleksandar Vučić.

BNTV

#BiH