Objavljeno u kategoriji BiH na 14.10.2016 19:30:21

Oprečna mišljenja političkih stranaka:Bilsena Šahman iz SBB preuzima mandat federalne zastupnice

Bilsena Šahman

Bilsena Šahman iz SBB-a trebala bi dobiti mandat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, umjesto njenog stranačkog kolege Seada Jusića, piše novinska agencija Patria.

Jusić je u maju ove godine imenovan za zamjenika ministra odbrane Bosne i Hercegovine, nakon čega je njegovo mjesto zastupnika u Parlamentu FBiH ostalo upražnjeno.

Mandatsko-imunitetska komisija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH raspravljat će na sjednici u ponedjeljak 17. oktobra o dodjeljivanju mandata Šahman, nakon čega će mišljenje uputiti Predstavničkom domu.

Bilseni Šahman trenutno se pred Sudom Bosne i Hercegovine sudi u slučaju Fahrudin Radončić i ostali. Šahman se tereti za ometanje rada pravosuđa i udruživanje radi činjenja krivičnih dijela.

Oprečna su mišljenja stranaka i zastupnika u Federalnom parlamentu kada je riječ o dolasku Šahman u zastupničke klupe, upravo zbog procesa koji se protiv nje vodi pred Sudom BiH. Konačne smjernice u slučaju Šahman može dati jedino Centralna izborna komisija BiH, piše NAP.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android