Objavljeno u kategoriji BiH na 11.07.2014 00:00:00

Tihićeve misli su uz Srebreničane, žali što danas nije mogao doći u Potočare

Tihić: Osjeća se dobro, dobio stranačke liste na potpisivanje

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić se dobro osjeća i izražava žaljenje što nije bio u situaciji da danas prisustvuje dženazi u Potočarima i obilježavanju 19. godišnjice genocida, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).

Tihić je, obzirom da je i sam logoraš, poručio kako su njegove misli i danas bile uz Srebreničane sa kojima se godinama borio za prava povratnika. Važno mu je kako kaže da Srebreničani, posebno majke Srebrenice, ali javnosti i svi građani, to znaju.

- Iskreno mu je žao što nije danas bio u Potočarima, kao ranijih godina. On je vezan uz bošnjačke povratnike i posebno Memorijalni centar u Potočarima čijem je osnivanju i razvoju sam doprinio. No, predsjednik je sve bolje i nadamo se njegovom oporavku – kazao nam je Tihićev blizak saradnik.

Kako saznajemo, Tihiću su danas dostavljene i kandidatske liste Stranke demokratske akcije (SDA) za predstojeće izbore. Očekuje se da će ih sutra potpisati, kako bi mogle biti predate Centralnoj izbornoj komisiji prije isteka roka u ponedeljak, prenosi NAP.  

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android