Objavljeno u kategoriji BiH na 10.07.2014 00:00:00

Bradarić ili Borić SDP-ovi kandidati za člana Predsjedništva BiH?

Bradarić i Borić: Odluka u subotu

Za dva dana Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH (SDP) trebalo bi donijeti konačnu odluku o tome ko će biti njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH, piše novinska agencija Patria. Kako saznaje NAP, SDP će definitivno kandidirati Bošnjaka, a navodno se raspravlja o dva imena Besimi Borić, poslanici iz Federalnog parlamenta i Mehmedu Bradariću, delegatu u Domu naroda (PSBIH).  

Naime, nakon što je prijedlog da bude kandidat odbio Denis Bećirović, u vrhu stranke su počeli opet razmišljati da kandidiraju nekog za hrvatskog člana Predsjedništva.

Međutim, Lidija Korać i Anto Domazet na kraju, čini se, neće dobiti priliku, jer su tokom razgovora čelnici SDP-a odustali od ideje da i ove godine Hrvatima stanu na put da izaberu svog legitimnog predstavnika, što su činili prethodna dva puta na Općim izborima kandidirajući Željka Komšića.

Tako će se u subotu konačno sazanati da li će Besima Borić biti SDP-ov kandidat, što neki smatraju pozitivnim, jer je riječ o ženi, ili, pak, Bradarić koji u Parlamentu BiH za četiri godine djelovanja prikupio poprilično mnogo simpatija djelujući u Klubu Bošnjaka u Domu naroda PSBiH.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android