Objavljeno u kategoriji BiH na 05.07.2014 00:00:00

Berberović: Sarajevo ima najbolje navijače na Balkanu

Berberović: Vjeruje u igrače i trenera

Džemal Berberović, dojučerašnji kapiten Litexa iz Bugarske, ponovo je obukao dres Fudbalskog kluba Sarajevo, dres kluba, u kojem je ponikao i stekao fudbalsku afirmaciju, a kako je rekao prestretan je zbog povratka u klub kojeg voli, piše novinska agencija Patria.

- Sigurno je da su vidjljive promjene u pozitivnom smislu, jer u moje vrijeme u FK sarajevo dosta toga nije štimalo, ali mislim da je došlo vrijeme  za napredak što pokazuje i ovaj igrački kadar koji spreman napraviti veliki posao – kaže Berberović.

On je dodao da u nastupajućoj sezzoni FK Sarajevo treba da ide na osvajanje duple krune.

- Imamo dosta kvalitretnih igrača i mislim d amožemo napraviti dobar rezultata. Mislimd  aće trener Uščuplić dobro sve posložiti – dodao je Berberović, dodajući da će u UEFA Ligi dati sve od sebe da prođu što dalje ma o kojme se protivniku radilo.

Za populatne Horde zla je kazao da su najbolji u državim, a možda i na Balkanu.

- Veoma mi je drago da ću opet istrčati pred svoje navijače i moram poručiti d aću dati maksimum na terenu. I en samo ja, već svi fudbaleri na terenu. Mislim da ćemo opravdati ovaj projekat i našim navijačima donijeti mnogo radosti – dodao je Berberović.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android