Objavljeno u kategoriji BiH na 05.07.2014 00:00:00

Denis Zvizdić jedan od nosilaca liste za Predstavnički dom PFBiH

Utvrđeni prijedlozi Izborna jedinica 11

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije na sjednici održanoj 1. jula utvrdio je prijedloge kandidata za Predstavnički dom Parlamenta FBiH u izbornoj jedinici 7 i 11, piše bh. novinska agencija Patria.

Inače, izborna jedinica 7 obuhvata općine (Hadžići, Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Trnovo, Pale-Prača, Foča-Ustikolina, Goražde). Nosilac liste je Safet Kešo, koji je i sada zastupnik u PD PFBiH, a kandidat je i Erdal Trhulj, sadašnji ministar energije, rudarstva i industrije FBiH, Ljiljana Sakić, također zastupnica u ZD PFBiH. Zanimljivo je da pored tri žene čija su imena navedena, ostala su još dva mjesta koja će popuniti žene, i to kako je navedeno „žena IO KO“, piše Patria. Na ovoj listi ukupno je 11 prijedloga.

Prijedlozi za Izbornu jedinicu 7

Prijedlog imena za Izbornu jedinicu 11 (Ilijaš, Vogošća, Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo) obuhvata 12 imena, a nosilac liste je Denis Zvizdić, predsjednik KO SDA Sarajevo i zastupnik u PD PFBiH. Na listi su i Amir Zukić zastupnik u Skupštini KS i Domu naroda PFBiH, Čedomir Lukić, ministar stambene politike KS, kao i Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

Za Skupštinu Kantona Sarajevo nosilac liste je Sabahudin Delalić, inače vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad. Zanimljivo je da je 2010. godine nosilac liste bio Amor Mašović, a ove godine je na listi kao kandidat.

Na listi od 38 imena su i već poznata lica Muhamed Kozadra v.d. premijera KS, ministar finansija KS i v.d. ministra obrazovanja, Ivica Šarić, ministar kulture i sporta, Abid Jusić, bivši ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša, Elemedin Konaković, šef Kluba delegata KS, Kemal Ademović. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android