Objavljeno u kategoriji Biznis na 27.02.2014 00:00:00

Telekom Slovenije izlazi agresivnije na bh. tržište

Telekom Slovenije: Neto dobit porasla za 17 posto

Izvršni direktor Telekoma Slovenije Rudolf Skobe izjavio je da njegova kompanija razmatra mogućnost da počnu poslovati u Bosni i Hercegovini, a cilj im je "da postanu broj jedan alternativni operater u BiH“. Ovakvu odluku Slovenci su donijeli nakon što je neto dobit Telekoma Slovenija porasla za 17 posto.

- Daljnji rast u 2014. očekujemo i zbog činjenice da ćemo jačati svoju prisutnost u regiji – kazao je Skobe.

Neto dobit Telekoma Slovenije u prošloj godini porasla je na 52.300.000 eura, a prihodi su porasli za 0,5 posto, na 799.200.000 eura.

Inače, broj pretplatnika Telekom Slovenije za mobilne telefone porastao je za 5,2 posto, a za fiksnu telefoniju za 1,4 posto.

Iako se pojavila priča da bi Telekom Slovenije mogao kupiti dionice „Logosofta“ to se, prema saznanjima NAP-a, neće desiti, jer je telekom operater "M:tel" iz Banje Luke u završnoj fazi pregovora oko kupovine „Logosofta“.

Katarina Prešeren iz Telekoma Slovenije za NAP je kazala da su oni već prisutni na bh. tržištu, ali da imaju u planu širenje na ovim prostorima.

- U ovom trenutku samo to mogu reći da imamo u planu širenje našeg poslovanja na bh. tržištu. Međutim, o detaljima još uvijek ne možemo govoriti - kazala je Prešeren. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android