Objavljeno u kategoriji Sport na 24.06.2014 00:00:00

Iranski napadač obećao da će postići pogodak u utakmici protiv BiH

Posljednja utakmica na prvom Svjetskom prvenstvu Zmajeva

Napadač iranske fudbalske reprezentacije Ashkan Dejagah obećao je da će u utakmici sa BiH na SP u Brazilu postići pogodak, piše tehrantimes.com, prenosi Patria.

On je u utakmici s Argentinom pokazao svoj kvalitet iako su izgubili sa 1:0. On vjeruje da Iran može biti u 16 najboljih ekipa na SP.

- Nisam zadovoljan svojim nastupom u meču protiv Nigerije (utakmica završila bez golova op.a), ali u drugom meču bilo je potpuno drugačije. Imali smo nekoliko šansi ali nismo imali sreće da postignemo pogodak protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Sudija je donio neke odluke protiv nas – kazao je Dejagah dodavši da svi igrači imaju dovoljno samopouzdanja nakon meča s Argentinom.

Meč koji igraju sa bh. Zmajevima mora biti „pobjednički za nas“ kazao je Dejagah.

Selektor Irana Karlos Keiroš  (Carlos Queiroz) dat će sve od sebe da pobijedi BiH te tako pokušati proći u sljedeći krug takmičenja, prenosi Patria.

Podsjećamo, BiH je porazom od Argentine i Nigerije završila svoj takmičarski nastup na SP, ali je ostala želja da se Zmajevi časno oproste od Brazila. Ne sumnjamo da će Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i drugi Zmajevi ostaviti srce na terenu i barem tih 90 minuta usrećiti brojne navijače širom svijeta, piše Patria. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android