Objavljeno u kategoriji Sport na 27.02.2014 00:00:00

Adnan Marić iz Goražda potpisuje za Swansea City

Marić: Talentirani veznjak iz Goražda

Sedamnaestogodišnji Adnan Marić iz Goražda uskoro će potpisati ugovor sa engleskim premijerligašem Swansea City, potvrdio je u ekskluzivnom razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria (NAP), Adnanov otac Nermin. Talentirani Adnan će za početak igrati za Swansea drugi tim (U21). Izuzetno nadareni veznjak spreman je i, kada za to dođe vrijeme, igrati i za bh. reprezentaciju.

- Tokom ove i naredne sedmice Adnan treba da obavi ljakarske pregled nakon čega će uslijediti i potpisivanje ugovora i prvi treninzi – rekao je Nermin.

Marići su porijeklom iz Goražda. Nakon agresije na BiH, trbuhom za kruhom otišli su u švedski Geteborg. Adnan se rodio u Švedskoj 1997. godine, ali su se njegovi roditelji ubrzo nakon toga vratili u Goražde.

- Ado je prve korake napravio na Drini – kaže Nermin za NAP.

Tri godine kasnije Marići su se ponovo odselili u Geteborg. Nogomet je Adnan počeo trenirati sa šest godina. I već tada je pokazivao veliki talenat. Kao dijete išao je na probe u HSV, Utrecht, Fulham... A, sa 15 godina potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa švedskim GAIS-om.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android