Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 21.06.2014 00:00:00

Latić: Moj ahbab Dino Merlin dao je život stihovima koje sam napisao

Latić: Nastavit ću pisati

Nova pjesma i spot Dine Merlina „Školjka“, najveće muzičke zvijezde ovih prostora, za samo nekoliko dana pobrala je simpatije slušalaca, a na video servisu You Tube ima skoro pola miliona pregleda. Tekst za ovu pjesmu pisao je Džemaludin Latić, bh. pisac, a za bh. novinsku agenciju Patria podijelio je svoje utiske nakon uspjeha pjesme.

- Sretan sam što je Dino Merlin, moj ahbab, to izvanredno uradio i moj je cilj da Dino, a nadam se i Hari Mata Hari budu ravni Arsenu Dediću i šansoni da to Bosna ima i pisat ću i za jednog i drugog. Sav sam sretan – kazao je Latić.

Kako navodi, spot je vidio na televiziji, ali je više slušao muziku.

- Spot me ometa, jer više pratim muziku i kako su se ti moji stihovi uklopili i kako im je Dino dao život – rekao je Latić za NAP.

Kadrovi za spot snimljeni su u septembru 2013. godine u Sarajevu, Mostaru, Počitelju, Neumu, Hutovom blatu i Marini Frapa. Za aranžman pjesme bio je zadužen Dinin kolega sa prošlog albuma David Vurdelja (Baby Dooks) koji je poznat po radu na pjesmi "Dabogda".

Finalna produkcija je urađena u poznatom londonskom studiju - Nevo studios, a režiser spota bio je Aladin Hasić. Animacije je uradio Ivan Ramadan, a ilustracije i dijaloge konceptualni umjetnik Damir Nikšić.

Inače, stih „volim te, povjeruj srcu mom“ postao je jedan od najčešćih statusa na društvenim mrežama.

Nakon punih šest godina pripreme, poznati bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin objavio je 11. po redu album pod nazivom 'Hotel Nacional', a pjesme „Ruža“ i „Školjka“ bile su najavne numere.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android