Objavljeno u kategoriji Sport na 21.06.2014 00:00:00

Sušić uporedio Džeku sa Ronaldom, Neymarom i Messijem

Sušić još nije odlučio kakva formacija će biti u utakmici s Nigerijom

Kako piše engleski Independent Edin Džeko napadač Manchester Citya i bh. reprezentativac važan je za nacionalni tim koliko Ronaldo za Portugal, Neymar za Brazil, a Messi za Argentinu, prenoseći riječi selektora Safeta Sušića, javlja Patria.

Kako se navodi u tekstu, Džeko ima sjajan internacionalni rekord u 63 utakmice postignutih 35 golova, a 10 za nacionalni tim tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Independent dalje piše da je Sušićeva dilema da li u večerašnjem susretu s Nigerijom igrati samo sa Džekom u napadu ili i sa Vedadom Ibiševićem koji je u utakmici s Argentinom postigao gol. Sušić je kazao da protiv Nigerije moraju igrati sa većim zamahom, a da Nigerijci mogu biti opasni u prekidima.

- Ne možemo priuštiti sebi da budemo naivni, i još uvijek nisam siguran koju formaciju ću postaviti u toj utakmici – kazao je Sušić.

Ibišević je postigao osam golova za nacionalni tim BiH tokom kvalifikacija, a nakon susreta s Argentinom kazao je da su sada shvatili da mogu igrati i protiv protivnika kakvi su Gaučosi.

- Želimo postići više iz narednih utakmica, a još uvijek imamo dosta samouvjerenja da to m ožemo – kazao je Ibišević.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android