Objavljeno u kategoriji Sport na 20.06.2014 00:00:00

Nervoza zavladala među Nigerijcima uoči ključnog meča protiv Zmajeva!

Meč sa Iranom: Loš nastup povećao nervozu kod afričkih igrača

Nigerijska reprezentacija se, uoči ključnog meča sa Bosnom i Hercegovinom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu suočava sa teškom unutrašnjom krizom i svađom stručnog štaba i igrača, piše nigerijski list „ThisDay“, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Prema tvrdnjama lista, sredinom sedmice došlo je do sukoba dvije grupe igrača koje su predvodili Džon Obi Mikel, na jednoj strani, i Josep Jobo na drugoj strani.

Bivši kapiten Nwankvo Kanu je morao doći u kamp reprezentacije da bi pomogao u riješavanju sukoba koji je izbio nakon remija sa Iranom, no novinari ovog lista, sumnjaju da je došlo do smirivanja situacije. U svađu je navodno uključen i jedan član stručnog štaba, a sukob ima i lokalnu vjersku pozadinu, obzirom da se i cijela država suočava sa nestabilnošću i sukobima.

Ovaj list upozorava da je među Nigerijcima zavladala velika nervoza jer bi u slučaju poraza najvjerovatnije izgubili sve šanse za prolaz dalje. List podsjeća da su unutrašnje nesuglasice i ranije bili razlogom loših rezultata Nigerije na Svjetskim prvenstvima. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android