Objavljeno u kategoriji Sport na 20.06.2014 00:00:00

Kolašinac: Pobjede u utakmicama bile bi mi najdraži rođendanski poklon

Kolašinac: Favorit mi je Njemačka

Sead Kolašinac i Asmir Begović danas proslavljaju rođendan. Asmir 27., a Kolašinac 21. Kao što je već poznato sutra se igra ključna utakmica protiv Nigerije. Kolašinac je komentirajući svoju rođendansku želju kazao:

-  Da pobijedimo ove dvije utakmice, bio bi mi najdraži rođendanski poklon. Ništa bolje ne bih mogao ni zamisliti - kazao je Kolašinac, saopćio je Nogometni/Fudbalski savez BiH, prenosi Patria.

Na pitanje kakva su očekivanja i da li ga je strah, Kolašinac je kazao da ga nije strah.

- Utakmica je važna kao i druge, a mi ako odigramo kao protiv Argentine imamo šansu da pobijedimo. Mislim da će oni imati veći pritisak - kazao je Kolašinac.

Inače, reprezentacija BiH ima odlične uslove u Brazilu, što je potvrdio i Kolašinac, navodeći i da im ne smetaju klimatske promjene. Kako je kazao Kolašinac, osim svakodnevnih treninga vrijeme provodi gledajući utakmice SP.

- Izdvojio bih Njemačku i Čile kao ekipe čija mi se igra najviše sviđa - kazao je Kolašinac te dodao da bi prvak svijeta mogla biti Njemačka, ali i Brazil nije isključen.

Kratko se osvrnuo i na igru s Argentinom i Lionela Messia.

- Bilo je teško. Takvog igrača ne možeš čuvati svih 90 minuta. Ali mislim da smo mi dobro odradili posao jer je tek u drugom poluvremenu postigao gol - kazao je Kolašinac, prenosi Patria.

 

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android