Objavljeno u kategoriji BiH na 17.06.2014 00:00:00

Ne računam Argentinu među najbolje timove na SP dosad, a protiv BiH smo puno griješili

Messi je tek u drugom poluvremenu dobio prostor za više igre

Lionel Messi, kapiten reprezentacije Argentine kazao je da je njegov nacionalni tim napravio puno grešaka u utakmici protiv BiH u nedjelju, uključujući i igru sa dva umjesto s tri napadača.

Kako piše buenosairesherald.com Messi je kazao kako ne računa Argentinu među najbolje timove na SP dosad.

-       Mislim da su najbolji timovi Holandija i Njemačka. Ali isto tako postoje timovi koji još uvijek nisu pokazali šta mogu i teško je donijeti zaključak na osnovu jednog meča. Kako bude SP odmicalo tako će se ekipe popravljati – kazao je Messi.

Messi se osvrnuo na poraz Španije od Holandije od 1:5, navodeći da to niko nije očekivao, dok je Njemačka razbila Portugal sa 4:0 u njihovom prvom duelu na SP.

Messi je kazao i da se nada da će Argentina nastaviti igrati sa tri napadača kao što su u drugom poluvremenu protiv BiH.

-       Mislim da fokus trebamo staviti na sebe, ne na protivnika – istakao je Messi.

Svjetski mediji raspisali su se kako je Argentina imala sreću da prvo poluvrijeme završi rezultatom 1:0 i to autogolom bh. reprezentativca Seada Kolašinca. I sam selektor Alejandro Sabella je priznao da njegov početni plan nije bio uspješan i da je drugo poluvrijeme i Messiju dalo prostora za više igre.

Inače, u subotu Argentina igra protiv Irana, a BiH protiv Nigerije. Dok su sinoć neuspješno snage odmjerili Nigerija i Iran bez postignutih golova, piše Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android