Objavljeno u kategoriji BiH na 17.06.2014 00:00:00

Brazilske novine nakon poraza Zmajeva ime Argentina pisali naopako

Naslovna strana brazilskog dnevnog lista nakon poraza Zmajeva

Da su Brazilci razočarani pobjedom Argentine u duelu sa Bosnom i Hercegovinom u okviru Svjetskog nogometnog prvenstva prije tri dana na Marakani, najbolje svjedoči brazilski list Metro, koji je ime Argentina u tekstu članka koji govori o porazu Zmajeva, okretao naopako, javlja reporter Patrie.

Brazilci su prije, ali i za vrijeme susreta naše selekcije sa Argentinom, navijali za Zmajeve. Policija i vojska na ulicama se slikala sa zastavama BiH. Pružali su podršku i navijačima i igračima gdje god su stigli.

- Molimo vas, samo pobijedite Gaučose i bit ćemo vam neizmjerno zahvalni na tome – pisali su brazilski mediji danima prije utakmice.

Rivalstvo između Brazila i Argentije proteže se kroz cijelu historiju ovih zemalja. Ono nije vidljivo samo u sportu, već i u drugim sferama života, no čini se da je u najvažnijoj sporednoj stvari u životu ipak najizraženije.

Ni nakon što su Zmajevi 15. juna ipak izgubili od Messija i ostatka ekipe, brazilski mediji ih nisu pustili na miru. Koristili su svaki momenat i način da prema Argentincima pošalju otrovnu strelicu. Tako je list Metro u članku koji govori o porazu BiH od Argentine, ima Argentina okretao naopako, što simbolizira propast ove selekcije, piše Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android