Objavljeno u kategoriji BiH na 17.06.2014 00:00:00

Izetbegović razgovarao s delegacijom Džudo saveza BiH

Izetbegović čestitao Larisi Cerić na uspjehu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas delegaciju Džudo saveza Bosne i Hercegovine u kojoj su bili selektor Branislav Crnogorac, višestruka osvajačica medalja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji Larisa Cerić i generalni sekretar Arijana Jaha.

Predsjedavajući Izetbegović čestitao je Cerić na nedavno osvojenoj tituli viceprvakinje Evrope i istaknuo da džudistkinje i džudisti Bosne i Hercegovine daju izuzetan doprinos međunarodnoj afirmaciji naše zemlje u posljednje dvije decenije, navodi se u saopćenju, prenosi NAP.

Selektor Crnogorac govorio je o budućim planovima Saveza i naših najboljih džudistikinja i džudista, te je naglasio da su u posebnom fokusu pripreme za nastupe na narednoj Olimpijadi na kojoj je, temeljem dosadašnjih rezultata, realno očekivati osvajanje prve medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Također, najavio je organiziranje narednog Svjetskog prvenstva u džudou za kadete koje bi se trebalo održati u Sarajevu 2015. godine uz učešće takmičara iz 90 zemalja.

Zajednički je konstatirano da institucije na svim nivoima u BiH trebaju značajnije podržati vrhunski sport koji je od velike važnosti za predstavljanje naše zemlje u evropskim i svjetskim okvirima, navodi se u saopćenju, prenosi Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android