Objavljeno u kategoriji BiH na 17.06.2014 00:00:00

Vozaču Hitne pomoći koji je udario dječaka Harisa završna riječ 20. juna

Ostale brojne posljedice nakon nesreće

Završna riječ na suđenju vozaču Hitne pomoći Adnanu Salčinu zakazana je za 20. juni u devet sati u Općinskom sudu u Sarajevu. Vozaču se sudi jer je prije tri godine upravljajući vozilom Hitne pomoći u Vogošći udario dječaka na biciklu Harisa Tvrtkovića, javlja Patria.

Salčin je, bez pacijenta u vozilu, zaobišao kolonu vozila koja je stajala na semaforu jer je bilo crveno svjetlo i udario Harisa. Od tada je dječak nepokretan, bez mogućnosti da govori i normalno obavlja fiziološke potrebe. Imao je niz operacija  koje su platili dobri ljudi ali ne institucije.

Tokom prvog suđenja sudija je u obzir uzeo samo svjedočenja svjedoka odbrane vozača Hitne pomoći i nije obrazložio svoj postupak zbog čega je Kantonalni sud vratio postupak na početak. U ponovljenom suđenju protiv Salčina svjedočio je i dječak. On je potvrdio da je vozač Hitne pomoći prošao kroz crveno. Haris je upitan koje je svjetlo bilo na semaforu u trenutku dok je on na biciklu prolazio raskrsnicu na što je on pokazao zeleni flomaster od ponuđena tri: zeleni, žuti i crveni.

 

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android