Objavljeno u kategoriji BiH na 17.06.2014 00:00:00

Krunić: Bez obzira što je podignuta optužnica protiv Zubca, sjednica će biti kada dođu izvještaji

Krunić: Čekaju izvještaje institucija

Žiko Krunić, predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentrane skupštine BiH u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao je da od sekretara ovog tijela još uvijek nije dobio infromaciju da je optužnica protiv Gorana Zubca, direktora SIPA-e potvrđena. Dalje navodi da bez obzira na to neće odmah sazvati sjednicu Nezavisnog odbora već da će sačekati da dobiju dokumentaciju od svih institucija od kojih su tražili izvještaje o deđavanjima tokom 7. februara.

- Na našoj poslejdnjoj sjednici donijeli smo taj zaključak i čekat ćemo da nam svi izvještaji dođu, a tražili smo ih od policijskih agencija, tužilaštava itd. Znači bez obzira je li optužnica potvrđena ili ne mi ćemo sjednicu održati tek kada dobijemo sve što smo tražili – kazao je Krunić.

Inače, Zubac se trereti za nesavjestan rad u službi, jer nije poduzeo nikakve mjere da zaštiti zgradu Predsjedništva BiH kada 7. februara zapaljena.

- Ne zavisi sada od nas kada će biti sjednica već od institucija od kojih smo zatražili izvještaje – dodao je Krunić.

Inače, sa Suda BiH još uvijek ne mogu potvrditi da je optužnica podignuta, jer nisu zaprimili otpremnice od svih stranaka u postupku.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android