Objavljeno u kategoriji BiH na 16.06.2014 00:00:00

Guardian: Nastup neumornog Bešića bio impresivan i zreo

Bešić: Zadao glavobolju Messiju

Pobjeda Argentine nije bila uvjerljiva, to je više bila sklepana predstava, koja postavlja daleko više pitanja nego odgovora, piše theguardian.com prenosi Patria.

Disciplinirana i tehnički vješta reprezentacija BiH imala je nesretni momenat u trećoj minuti, kada je autogolom Seada Kolašinca Argentina povela 1:0.

Kako se navodi u analizi igre Gaučosa, zabrinutost selektora Alejandra Sabelle vidjela se u promjeni igračkog kadra koji su na teren izašli u drugom poluvremenu što je djelovalo zbunjujuće.

Igra Lionela Messia nije bila njegovo najbolje izdanje, a probleme mu je stvarao neumorni Muhamed Bešić. Kako navodi theguardian njegov nastup bio je impresivan i zreo. 21-godišnji Bešić u reprezentaciju BiH došao je 2010. godine. Sinoć je pokazao kvalitetnu igru, odbranu i distribuciju lopte sa kratkim pasovima za Miralema Pjanića, a povremeno i duge za Senada Lulića, prenosi Patria.

Ipak u 65. Messi nalazi prostor i postiže drugi go za Argentince. Ulaskom Vedada Ibiševića u 69. minuti napad BiH postao je jači, a u 85. minuti Ibišević postiže pogodak, te do kraja utakmice ostaje konačnih 2:1 za Argentince, piše Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android