Objavljeno u kategoriji BiH na 16.06.2014 00:00:00

Kebo: Rukometaši i nogometaši pokazali su nam kako se voli BiH

Kebo Zmajeve bodrio iz Washingtona

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izjavio je nakon utakmice između Bosne i Hercegovine i Argentine sinoć na brazilskoj Marakani kako su Zmajevi podigli rejting BiH, koji će mnogo dobra donijeti našoj zemlji, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

On je rekao da, iako je nogometna selekcija naše zemlje poražena od dvostrukih svjetskih prvaka minimalnom gol razlikom 2:1, Zmajevi zaslužuju iskrene čestitke za ono što su pokazali na terenu. Ništa manje važan uspjeh nisu postigli ni naši rukometni Zmajevi, rekao je Kebo.

- I jedni i drugi su uspjeli podići rejting našoj zemlji i pokazati je u najboljem svjetlu. Čestitam im na tome - kazao je Kebo.

On je jučer u Ambasadi BiH u Vašingtonu bio počasni gost i sa osobljem Ambasade i predstavnicima dijaspore gledao mač naše selekcije .

- S ponosom sam gledao našu reprezentaciju koja je imala jakog protivnika i odgovorila mu. Zmajevi su za mene pobjednici i teško je naći riječi kojima opisati ono što smo vidjeli na terenu - rekao je Kebo.

- Naša nogometna i rukometna reprezentacija ponos su Bosne i Hercegovine i primjer nama kako ovu zemlju voljeti i predstaviti je dostojanstveno. Naši sportisti pokazali su da predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu i izdigli se iznad svega što našoj zemlji priječi put ka napretku. Pobijedili su sve prepreke i čestitam im – poručio je Kebo, prenosi Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android