Objavljeno u kategoriji BiH na 16.06.2014 00:00:00

Sarajlije jednoglasno izglasale: Zmajevi su sinoć počastili cijelu naciju

Sarajlije još uvijek pod utiscima sinošnje utakmice

Euforija nakon sinoćnje utakmice Zmajeva protiv Argentine na čuvenoj brazilskoj Marakani, u glavnom gradu BiH skoro da nije ni splasnula. Iako je selekcija BiH izgubila od Argentine 2:1, Zmajevi su za iskrene navijače, ne samo pobjednici već istinski junaci, piše bh. novinska agencija Patria.

U anketi koju je novinska agencija Patria uradila na sarajevskim ulicama nekoliko sati nakon utakmice, skoro da se svi građani slažu da su zadovoljni sinoćnjim nastupom naše selekcije.

Sarajlija Emir kaže da nije ljubitelj nogometa, ali kada su momci u bh. dresovima istrčali na jedan od najpoznatijih svjetskih stadiona, potekle su mu suze.

- Koliko god ponekad u našoj zemlji bilo teško, mislim da je Bosna i Hercegovina zemlja koja se ne može ne voljeti – kaže Emir.

- Bio sam sretan i ponosan na Zmajeve, igrali su za svoju zemlju, onako, bosanski, mahalski, to je mogao primijetiti svako ko ima bosanskog duha u sebi – kaže on.

Zlatko, koji je student elektrotehnike kaže da sinoć nije pratio broj golova, gledao je samo kako Zmajevi vezu na terenu, svi kao jedan.

- Španija je velika nogometna sila, pa su izgubili od Holandije sa četiri gola razlike. Dakle, nije sramota izgubiti, ali je sramota ne igrati pravi nogomet. Naši momci su sinoć pokazali da igraju dobar nogomet – kaže Zlatko.

- Moram reći da me već hvata panika kada pomislim da će doći vrijeme kada Ibišević, Hajrović, Džeko, Miske i ostali Zmajevi više neće igrati na našu zemlju. Pitam se da li više ikada može doći neko poput njih.

Ines i Davor danas su uzeli slobodan dan. Ne žele, kažu, nakon sinoćnjeg uživanja danas bauljati na poslu. Radije će potrošiti jedan dan godišnjeg odmora, pa sutra ponovo na posao.

- Valjda su naši Zmajevi zaslužili da na njih mogu potrošiti dio svog godišnjeg – kaže Davor, piše Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android