Objavljeno u kategoriji BiH na 16.06.2014 00:00:00

U Sarajevu kao na Marakani, nekoliko hiljada navijača bodrilo Zmajeve

Više hiljada navijača okipirali ulice Sarajeva

U Sarajevu kao na Marakani, nekoliko hiljada navijača bodrilo je Zmajeve, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Sjajna nogometna reprezentacija BiH koja je večeras na brazilskoj Marakani odigrala svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu od svog postojanja, imala je još sjajnije navijače.

Euforija zbog odlaska Zmajeva na svjetsku smotru nogometa, koja je prije četiri dana počela u Rio de Janeiru, već danima se osjeti u bh. gradovima širom zemlje.

Unatoč najavama meteorologa da bi večeras mogla zapadati kiša, hiljade građana je izašlo na ulice Mostara, Tuzle, Banja Luke, Zenice… Najvatrenije se navijalo u Sarajevu, gdje je nekoliko hiljada građana još od popodnevnih sati okupiralo glavni trg ispred BBI centra, a tu su ostali do kasno u noć.

- Iako nismo dobili utakmicu protiv Argentine, nismo razočarani. Naši momci su pokazali odličnu predstavu. Ponosni smo na njih – poručili su navijači iz Sarajeva.

Naredni protivnik našoj reprezentaciji na SP je Nigerija 21. juna u 18:00 sati po lokalnom vremenu (00:00 po srednjoevropskom) u Cuiabi, kada se na ulicama gradova širom BiH ponovo očekuje veliki broj navijača, piše Patria.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android