Objavljeno u kategoriji Sport na 13.06.2014 00:00:00

Sjedeća odbojka: Reprezentacija BiH protiv Kazahstana igra u nedjelju

Elblag: Svakodnevni treninzi i pripreme

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu odigrat će protiv reprezentacije Kazahstana u nedjelju 15. juna. 

Inače, reprezentativci su sa Sarajevskog aerodroma otputovali 11. juna, a treninzi su uveliko počeli. Svečana ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva je 14. juna u 17:00 sati, a trajat će od 15. do 21. juna.

Svjetsko prvenstvo održava se u Elblagu u Poljskoj, a nastupit će 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Reprezentacija BiH svrstana je u u grupu C sa selekcijama Brazila, Hrvatske i Kazahstana.

Naša ekipa drugu utakmicu 16. juna protiv Brazila, a treću 17. juna protiv Hrvatske.

Za Bosnu i Hercegovinu u Poljskoj će igrati: Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Dževad Hamzić, Adnan Manko, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Benis Kadrić, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović i Muhamed Kapetanović, javlja NAP.

Zanimljivo je da tri reprezentacije BiH igraju utakmice u nedjelju. Fudbalska reprezentacija protiv Argentine, rukometna revanš protiv Islanda i utakmica protiv Kazahstana u sjedećoj odbojci, piše NAP.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android