Objavljeno u kategoriji Biznis na 13.06.2014 00:00:00

Osmanović danas sa povratnicima u Jajcu

Osmanović: Pomaže povratnike u cijeloj BiH

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović uručit će danas poljoprivrednu mehanizaciju, plastenike te sredstva za prateće objekte za 17 povratničkih porodica na teritoriji Jajca, javlja bh. novinska agencija Patria.

Riječ je o vrijednoj donaciji koja će ovdašnjim povratnicima pomoći da od svog rada, u buduće, sebi mogu obezbijediti egzistenciju.

Edin Hozan, načelnik općine Jajce kazao je za novinsku agencije Patria kako sama općina posljednjih godina kroz svoje projekte pomaže poljoprivredu ovog kraja, a naročito stočarstvo te da će donacija Federalnog ministarsva za raseljene samo dodatno unaprijediti poljoprivredu ovog kraja, ali i olakšati život za 17 povratnika.

- U poljoprivredi smo generalno prepoznali šansu za bolji život naših ljudi. Stoga je i stimulišemo na razne načine. Pa tako i donacija ministarstva na čijem čelu je ministar Osmanović, samo će dodatno ohrabriti i stimulisati naše ljude, u ovom slučaju povratnike – rekao je Hozan za Patriu.

- Vrlo je važno da ovo ministarstvo nije ograničeno samo na Federaciju BiH, iako je riječ o federalnom ministarstvu. Oni pomažu ljude i u RS, što tamošnjim povratnicima umnogome olakšava život – dodao je Hozan.

Osim ministra Osmanovića, u Jajcu će sa povratnicima danas boraviti direktor OIC – Fonda za povratak izbjeglica BiH En-Nur Swar Eddahab, piše Patria 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android