Objavljeno u kategoriji Sport na 12.06.2014 00:00:00

Spahović dobio poziv za „Strenght and Honor 10"

Spahović: Povećan interes za njegovo učešće na turnirima

Tomislav Spahović, naš ponajbolji MMA borac uskoro će ponovo u ring. Spahović je nakon borbe u Švicarskoj, dobio nekoliko ponuda za nove borbe, još atraktivnije, a ujedno je dobio i pozivnicu za borilački spektakl "Strenght and Honor 10", prenosi novinska agencija Patria.

- Menadžer Saša Vulović mi je potvrdio kako sam oduševio organizatore SHC-a i da sam već sada siguran učesnik novog borilačkog spektakla, koji će se održati u septembru. Ponosan sam što ću ponovo imati priliku predstavljati BiH - kaže Spahović, koji će za pripremu borbe imati dva mjeseca, a nije isključeno da u međuvremenu odradi još jedan meč.

- Imam dovoljno vremena da se maksimalno spremim i, bez obzira na to ko će mi biti protivnik, ubilježim novu pobjedu. Svejedno mi je ko će stajati sa druge strane kaveza, jer sam pun samopouzdanja - riječi su Tomislava Spahovića, koji je u meču protiv Riege ubilježio šestu pobjedu u karijeri.

Inače, Spahović u kavezu protivnicima ne daje velike šanse, a već je nekoliko mečeva riješio već u prvim rundama. Pun energije, samopouzdanja, adrenalina..., Spahović poput zvijeri krene na svoj plijen, a rezuiltat toga su ekspresni nokauti kakav je doživio i Španac Riega.

 

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android