Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 11.06.2014 00:00:00

Izviđači i ove godine ljetuju na Boračkom jezeru

Boračko jezero: Dugogodišnja baza izviđača

Odred izviđača „Stari grad“ iz Mostara i ove godine organizuje tradicionalno izviđačko ljeto na Boračkom jezeru. Nakon izuzetno uspješne godine, članovi Odreda provest će deset dana u prirodi. Ovogodišnje logorovanje trajat će od 14. do 24. jula. Cijena desetodnevnog kampovanja, u koje su uračunati prevoz i tri obroka dnevno, izviđačka majica i marama iznosi 140 KM.

Kako navode iz O.I. „Stari grad“ s ciljem očuvanja izviđačke kulture i tradicije svim zainteresovanim (djeci, mladima i starijima) nude siguran boravak u prirodi, bogat kulturno-zabavni porgram koji pripremaju sami učesnici kampa, te nezaboravna druženja uz logorsku vatru.

Gosti Odreda izviđača „Stari grad“ bit će i izviđači iz Belgije koji će u BiH provesti mjesec dana. Početkom jula bit će gosti O.I. „Stari grad“ gdje će se upoznati sa kulturom, običajima i izviđačkim životom u Bosni i Hercegovini.

O.I. „Stari grad“  ostvario  je značajnu saradnja i sa SOS Dječijim selom BiH te će 28 njihovih štićenika boraviti u kampu na Boračkom jezeru, javlja NAP.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android