Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 25.02.2014 00:00:00

Najprodavaniji knjiga Fikreta Hodžića i roman o Rumiju

Hodžić: Privukao pažnju romanom "...I ja sam iz Srebrenice"

Najprodavanija knjiga u sarajevskim knjižarama od kraja 2013. godine do februara 2014. godine je knjiga „Četrdeset pravila ljubavi“, roman o Rumiju, turske spisateljice Elif Shafak. Od domaćih autora najtraženija je knjiga voditelja televizije „Hayat“ Fikreta Hodžića „...I ja sam iz Srebrenice“, pokazalo je istraživanje bh. novinske agencija „Patria“ (NAP).

Knjiga o Rumiju koja se najbolje prodaje je, kako kažu recenzenti čudesna priča o ljubavi i duhovnoj čežnji, istraživanje univerzalne želje za prisnošću. Veoma dobro se se prodaje i trilogija erotskih romana „Pedeset nijansi – Siva“ , „Pedeset nijansi - Mračnije“ i „Pedeset nijansi - Oslobođeni“ autorice E. L. James (Džejms).

„Rukopis iz Akre“ roman Paula Coelha, koji je za kratko vrijeme u 2013. godini postao bestseler u Americi, Velikoj Britaniji, Francuskoj i mnogim drugim državama, kod nas je i danas jedna od najprodavanijih knjiga.

„A planine su odjekivale“ roman autora svjetskih bestselera „Lovac na zmajeve“ i „Hiljadu sjajnih sunaca.“ Khaleda Hosseinija. Od bh. autora dobro se prodaju i knjige: „Sandale“ autora Bekima Sejramovića, „Sarajevski Marlboro“ zbirka priča bosanskohercegovačkog pisca i novinara Miljenka Jergovića. „Tajna džema od malina“ zbirka priča Karima Zaimovića. "Sarajevo, moj grad" knjiga grupe autora u izdanju Izdavačke kuće "Rabic".

 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android