Objavljeno u kategoriji Sport na 25.02.2014 00:00:00

Jarni: BiH će u Brazilu nekome pomrsiti račune!

Jarni: Nisam zadovoljan žrijebom za Hrvatsku

Robert Jarni, šef stručnog štaba FK Sarajevo u razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) otkrio je da nije zadovoljan žrijebom njegove Hrvatske za Euro 2014,, poželio je sreću BiH u Brazilu, te kazao kako se već navikava na posao šefa stručnog štaba FK Sarajeva. Ovaj bivši proslavljeni reprezentativac Hrvatske i igrač Reala iz Madrida kaže da se malo pribojavao kako će bordo momci reagirati na njegov dolazak, jer kako kaže promjena trenera na polusezoni može biti kao šok terapija za igrače.

Međutim, igrači su ga odlično prihvatili te ispunili sve zadatke koje je stavio pred njih. Podsjećamo, Jarni je na klupi Sarajeva naslijedio Husrefa Musemića, koji je morao odstupiti zbog zdravstvenih razloga, te potpisao ugovor na godinu i po dana.

- Oko mene je tim u kojem su sve sami profesionalci. Iskreno bio sam malo, ajmo reći skeptičan, ali nisam znao kako će igrači reagirati na mene. Ali, igrači su fantastično odreagirali i prihvatili sve ono što sam ja postavio ispred njih. I sada mogu reći samo riječi hvale za svakog igrača, a sada nas čeka ono što je najvažnije, nastavak sezone – kaže Jarni

Sarajevo je u prijelaznom roku dovelo nekoliko zvučnih imena te navijači, ali i Uprava kluba priželjkuju titulu prvaka. 

- Ne znam koji su nam limiti. Da li ćemo osvojiti prvenstvo ili ne, to niko ne zna, samo Onaj gore. Mi smo napravili sve i napravit ćemo sve da budemo prvi koji će presjeći slavljeničku vrpcu. E, sad kako će to ići dalje vidjet ćemo. Napravili smo pripreme, fantastično vrijeme nas je poslužilo u Antaliji i ispunili smo onaj plan koji smo imali – kazao je Jarni.

Prvi čovjek bordo klupe kaže da su igrači maksimalno spremni što se moglo vidjeti na utakmici protiv Zrinjskog.

- Svi igrači koji su došli uklopili su se fantastično u kolektiv i vlada jedna fenomenalna atmosfera. Imamo sve predispozicije i sigurno imamo na čemu temeljiti taj optimizam da ćemo na kraju biti prvaci – kazao je Jarni, dodajući da će za Sarajevo biti hendikep činjenica da gostujući navijači neće moći prisustvovati utakmicama.

- Koliko znam Sarajevo je uvijek imalo veliki broj navijača na gostujućim terenima. Međutim, sada imamo takvu situaciju i šta da se radi. Mislim da će moji igrači još više zapeti i više se angažirati da će u svakoj utakmici ići na pobjedu – dodao je Jarni.

U razgovoru za NAP Jarni je otkrio zašto nije sretan protivnicima koje je njegova Hrvatska dobila u grupi za kvalifikacije za EURO 2016. godine u Francuskoj.

- Nisam posebno zadovoljan. Norvežani kada igraju kući jako su teška ekipa, teren je dosta uzak i tako da će gore jako teško biti. Bugarska je ekipa s Balkana, a s takvima uvijek dosta teško izlazimo na kraj. Mislim da nas je Bugarska jedina od ovih ekipa dobila. Italija je priča za sebe, igrali smo s njima četiri-pet puta i imamo dvije pobjede i remije. To je pozitivno, ali svaka generacija nosi svoje i svake kvalifikacije su posebne. Treba biti oprezan i maksimalno se pripremiti, jer svaka utakmica je drugačija, ali ja se nadam prolazu Hrvatske – dodao je Jarni.

Što se tiče grupe koju je dobila reprezentacija BiH Jarni je mišljenja da će na našu nogometnu selekciju i na njene daljenje rezultate utjecti rezultat sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

- Mislim da će jako, jako utjecati plasman na Svjetskom prevenstvu na atmosferu u ekipi BiH. Treba malo vidjeti i kako će novinari reagirati na sve to. Mislim da ne bi trebalo biti loše reakcije ako se i ne prođe grupa, ali ja sam prognozirao, pošto na svakom prvenstvu ima neko ko mrsi račune nekome, a ove godine mislim da je BiH ta koja će mnogima pomrsiti račune – kazao je Jarni, dodajući da je igračima i selektoru Safetu Sušiću potrebno dati podršku kako bi rasterećeno igrali svaku utakmicu.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android