Objavljeno u kategoriji Sport na 09.06.2014 00:00:00

Ne idem u Brazil BiH ću bodriti iz svoje zemlje, a Nurkića očekujem u NBA ligi

Teletović: Živi svoj američki san

Mirza Teletović, bh. košarkaš i član NBA ekipe Brooklyn Netsa živi svoj američki san, a u Bosnu i Hercegovinu doputovao je na odmor, piše novinska agencija Patria. Vrlo raspoloženi i nasmijani Mirza u razgovoru za NAP kaže da mu prijaju priznanja i nagrade koje dobija, a jedna takva je sportska ličnost godine za 2013. godinu.

S obzirom da je iza sebe u Avazovoj nagradi ostavio nogometnog Zmaja Edina Džeku s kojim je i najbolji drug kaže da mu je žao što nisu nagradu mogli dobiti obojica, ali da je red došao i na njega.

- Bilo bi lijepo kada bi svi uspješni sportisti mogli dobiti neka priznanja, pa tako i Džeko i ja. Ali, tako je kako je. BiH ima toliko kvalitetnih sportista i onda se moramo mijenjati. Ne može Edin sve nagrade uzeti. Red je da neko drugi dobije neko priznanje – kaže kroz šalu Teletović.

Ni Teletović kao ni drugi građani BiH nije imun na nogometnu groznicu koja sve trese pred početak Svjetskog prvesntva u Brazilu, a na kojem po prvi put u historiji učestvuje i BiH.

- Očekujem u Brazilu jedan dobar i pozitivan rezultat. Jako sam uzbuđen, vjerujte, da ne mogu pronaći pravi način da opišem svoja osjećanja zbog nogometne selekcije BiH. Mislim da naši momci definitivno idu dalje. Puno očekujem od njih u grupnoj fazi, a dalje ćemo vidjeti. Nemam drugog favorita u Brazilu, navijam za BiH i želim da doguraju što dalje – kaže Teletović za NAP.

Ipak, Teletović neće putovati u Brazil, jer je kako kaže zakasnio s planiranjem.

- Što se tiče mog putovanja u Brazil, nažalost zakasnio sam i sada sam tek stigao u BiH i družim se s prijateljima i odmaram se, pa ćemo vidjeti kako ćemo se organizirati da gledamo utakmice zajedno. Sigurno će i tako biti zabavno – dodao je Teletović.

Jedan od najboljih košarkaša BiH ne razmišlja u ovom trenutku kako kaže ni o čemu previše, jer se želi odmoriti i uživati u BiH koju jako poželi. Ipak, za NAP kaže da BiH obiluje talentima te da će uskoro sigurno još neko doći u najjaču košarkašku ligu svijeta.

- Imamo dosta mladih i talentiranih igrača u BiH i sigurna sam da će dobiti priliku da naprave karijeru u NBA. Prije svih mislim na Jusufa Nurkića koji ide na Draft i želim mu sve najbolje. Vrhunski igrač, veliki talenat i ima još mnogo prostora da napreduje i sigurno će uspjeti u karijeri. Očekujem od njega da dođe u NBA – dodao je Teletović. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android