Objavljeno u kategoriji Sport na 09.06.2014 00:00:00

Ispovijest Đurbuzovića: Nisam ovo zaslužio!

Đurbuzović: Uprava kluba trebala je biti direktna, a ne raditi okolo

Odluka o mojoj smjeni došla je neočekivano. Smjene su normalne u sportu, ali na jedan korektan, direktan i bolji način, a ne da se okolo radi što nikada nije bilo primjereno fudbalskom klubu „Željezničar“, kazao je Hajrudin Đurbuzović smijenjeni šef stručnog štaba ovog kluba za bh. novinsku agenciju Patria (NAP).

Naime, odluku o smjeni Đurbuzović je saznao iz medija, a zvaničan razgovor sa čelnicima kluba još uvijek nije imao.

- Ovo nije završeno, imao sam dogovor sa menadžerom Amarom Osimom i direktorom Mirsadom Šiljkom. Ja sam predao neke zahtjeve da vidim šta i kako dalje. Nadam se da će se to riješiti na obostrano zadovoljstvo i očekujem odgovor – kazao je Đurbuzović za NAP.

Đurbuzović je čitav svoj radni sportski vijek proveo u Želji, a danas ne može otići u prostorije kluba. Klub je preuzeo u teškom momentu, nakon povlačenja Amara Osima i uspio je napraviti rezultat. Ipak, njegova podrška za klub s Grbavice ostat će trajna.

- Srcem sam radio za Želju, i u najtežim vremenima bio sam tu. Pokazao da sam za Želju tu i koliko volim taj klub. Ja sada nemam razloga da budem ljut, ali ne idem u klub dok ne dobijem neki zvaničan odgovor, a Željo će uvijek imati moju podršku – istakao je Đurbuzović.

Ne zna kakav je sadašnji odnos igrača prema njegovoj smjeni, ali je kako navodi i sa igračim i navijačima imao korektan odnos i maksimalnu podršku.

- Želji želim da osvoji titulu, mi smo se borili do posljednjeg kola, a ispali smo u Kupu od Sarajeva, ali nismo bili poraženi. Ono što znam da ambicija nije bilo, niti mi je iko išta govorio. Ali, Evropa je tu i cilj je ispunjen – naglašava Đurbuzović.

Iako nije obavio razgovore sa čelnicima kluba, kao Đurbuzovićev nasljednik već se spominje ime Admira Adžema bivšeg igrača ovog kluba koji bi trebao biti zvanično predstavljen u utorak.

- I to je Željino dijete. Ambicije su bile da se okrene omladinskom pogonu. Šta će biti dalje, ja ne znam. Mislim da FK Željezničar mora imati svoju bazu i svoje igrače. Normalno da mu želim sve najbolje, ali ja nemam ništa s tim – kazao je Đurbuzović za Patriu.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android