Objavljeno u kategoriji Sport na 08.06.2014 00:00:00

Održan karate turnir u sklopu 504. Dana Ajvatovice

Međunarodni turnir okupio 340 takmičara

U sklopu 504. Dana Ajvatovice 2014, jučer je održan 16. Bugojno Open karate turnir međunarodnog karaktera u organizaciji Karate kluba Bugojno. Na turniru je učestvovalo 42 karate kluba sa 340 takmičara. Bugojno Open Ajvatovica 2014 je turnir sa najdužim poratnim kontinuitetom u Bosni i Hercegovini, javlja Patria.

Turniru su prisustvovali Samir Čatović, predsjednik Karate saveza Bosne i Hercegovine, Hasan Ajkunić, načelnik Bugojna koji je ujedno i otvorio turnir. Organizaciju turnira pomogli su Travničko muftijsktvo, BH Telecom, Rudnik uglja Gračanica Gornji Vakuf te drugi partneri. 

Karate klubu Bihać dodijeljena je zahvalnica za učešće sa najvećim brojem takmičara u prethodnih 15 godina na turniru, a Karate klubu Bošnjak iz Konjica za nastup na svim dosadašnjim turnirima. 

Ukupni pobjednik turnira je „KK Bugojno“ Bugojno sa 4 zlata, 9 srebrenih i 14 bronzanih medalja. Drugi je bio KK Internacional Zenica sa 10 zlata, 3 srebrene i 3 bronzane medalje, dok je treći bio KK Perfekt Sarajevo sa 5 zlata, 2 srebra i 8 bronzanih medalja.

Najuspješniji klub u katama: KK ''Internacional'' – Zenica, dok je najuspješniji klub u borbama: KK ''Holiday'' – Goražde.

A prema ostvarenim rezultatima proglašeni su najuspješniji pojedinci i klubovi, javlja NAP. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android