Objavljeno u kategoriji BiH na 07.06.2014 00:00:00

Hadžić: I Edin Džeko mi je ponudio pomoć i hvala mu za to

Hadžić: Kćerka i dalje ima traume od kiše

Bivši nogometaš Sarajeva Damira Hadžića, koji je sa porodicom preživio pravu dramu u Željeznom Polju, mjestu koje je pretpjelo stravično razaranje u klizištu i poplavi izjavio je danas za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) da je zahvalan svim ljudima koji su pomogli u njegovom slučaju, kada nije znao gdje su mu supruga i dvoje djece.

- Još uvijek nekako pokušavam doći sebi. Starija kćerka se boji kiše. Konstantno priča kako je čudno da kiša može pokrenuti svo to zlo. Ne znam zaista, strašna nam se stvar desila, ali sada se okrećemo obnovi i svemu što slijedi – kaže Hadžić, dodajući da njegova kuća nije uništena, ali da ovo područje uopće više ne liči na ono nekada ranije.

Hadžić, poznat po svojoj skromnosti kaže da ga je na početku bilo stid što se samo njegova porodica spominje dok su i druge bile u sličnoj i goroj situaciji, a da se nada da su kroz njegov primjer ljudi shvatili šta se dešava u Željeznom Polju.

- Konačno su osposobili put i sada idemo na lice mjesta da vidimo šta nam je priroda sve priredila. Ne mogu vam opisati osjećaje dok stojite na ruševinama svega onog što ste cijeli život gradili – dodao je Hadžić.

Inače, mnogobrojni prijatelji i bivši saigrači odmah su se javili Hadžiću pitajući šta mu treba. Kako Hadžić za NAP kaže, javio mu se i Edin Džeko, bh. reprezentativac i član Manchester Cityja.

- Pitao je kako može pomoći. Rekao sam mu da meni kuća nije uništena i da mi zaista ništa ne treba, ali hvala mu od srca na brizi koju je pokazao. Čuo sam da me je tražio i Muhamed Konjić, a u stalnom kontaktu sam bio sa bivšim saigračima Sedinom Torlakom, Veldinom Muharemovićem,  Almirom Turkovićem... – priča Hadžić.

Kroz nesreću koja mu se dogodila shvatio je koliko ima prijatelja u glavnom gradu BiH, a koji mu sada stalno govore da bi on trebao početi raditi ovdje.

- Nisam nikada razmišljao o tome, jer sam uvijek govorio treba Sarajevo malo ostaviti Sarajlijama. I kao igrač u FK Sarajevo govorio sam da nikada neću uzeti kapitensku traku sve dok i jedan rođeni Sarajlija bude u svlačionici. Jer, mogu ja voljeti Sarajevo i volim ga, ali sigurno nikada kao neko ko se rodio tu – dodao je Hadžić.

On za kraj dodaje da zna da su prioritet izgradnje kuća, ali da bi volio kada bi se u njegovom selu Ravne osposobio poligon gdje se djeca igraju.

- To više ne liči na onaj poligon od ranije. Tu sam prve nogometne korake naučio i volio bih da se to ponovo osposobi – dodao je Hadžić.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android