Objavljeno u kategoriji Biznis na 06.06.2014 00:00:00

Na skupštini EUROKOMORE govorilo se i o poplavama u BiH, Nijemci najavili posjetu našoj zemlji

Bojić: Podrška iz Brisela

Na Generalnoj skupštini EUROKOMORE kojoj je održana u Briselu govorilo se i o katastrofalnim poplavama koje su zahvatile BiH tokom maja, te o načinu na koji bi EUROKOMORA mogla pomoći privredi naše zemlje, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Bruno Bojić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH upoznao je predstavnike privrednih komora zemalja članica EUROKOMORE o posljedicama koje je BiH pretrpjela nakon poplava i koje su našu zemlju zadesile, te nanijele ogromnu štetu u privredi. Prema procjenama stručnjaka, čak 30 posto privrede, i to uglavnom one koja je bila izvozno orjentirana, uništena je u razornim poplavama.

Bojić je zatražio pomoć EUROKOMORE u vidu pokretanja novih projekata za poplavljena područja u BiH, te predstavnike komora zamolio da njihove članice imaju razumjevanja za bh. kompanije koje nisu u mogućnosti ispuniti ugovorene obaveze, jer mnoge od tih kompanija sada i ne rede, jer su im mašine u potpunosti uništene.

- Veliki broj predstavnika komora sa kojim smo razgovarali se odazvao našem pozivu da nam pomognu, i sada razgovaramo oko realizacije konkretnih aktivnosti – rekao je Bojić.

- Uskoro očekujemo posjetu delegacije Asocijacije privrednih komora Njemačke (DIHK) našoj zemlji – dodao je on, prenosi Patria


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android