Objavljeno u kategoriji BiH na 06.06.2014 00:00:00

U slučaju suspenzije Zubca na čelo SIPA-e dolazi Đuro Knežević

Zubac: Osumnjičen za nesavjestan rad u službi

Protiv Gorana Zubca, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu podignuta je optužnica, a sumnjiči se za nesavjestan rad u službi, piše novinska agencija Patria. Iako za novinsku agenciju Patria Žiko Krunić, predsjednik Nezavisnog odbora PSBiH nije mogao potvrditi koji su naredni koraci u ovom slučaju, sigurno je da bi Zubac morao otići na suspenziju dok bude trajao proces suđenja, ukoliko Sud BiH potvrdi optužnicu.

Njegovo mjesto mogao bi zauzeti nedavno imenovani zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Đuro Knežević.

Inače, Zubcu je mandat na ovoj funkciji isticao tek za dvije godine, a Tužilaštvo BiH pokrenulo je istragu, jer Zubac nije uradio sve u skaldu sa zakonom 7. februara kada je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH. Podsjećamo da se Zubac obračunavao s neistomišljenicima i Bošnjacima u ovoj instituciji, pa je tokom svog rada bijes iskalio na Marka Dominkovića, Rašida Palića, Željku Kujundžiju, Enesa Karića, Vahida Alagića i dr.

Svi su oni manje više na kraju u pravnom postupku dokazali svoju nedužnost, ali ih je to koštalo zdravlja i novca. Kao posljedicu, a to je bio i cilj, unijelo je nesigurnost među sve ostale Bošnjake i Hrvate u SIPA-i, uništilo njihov radni elan, ističu za NAP uposlenici SIPA-e.

 

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android