Objavljeno u kategoriji Sport na 29.05.2014 00:00:00

Otvoren fudbalski teren u Bojniku: 450 mladih igrača ima gdje trenirati

Mlade nade dobile prostor da razvoju svoj talent: Pomogla Općina Novi Grad

Više od 450 mladih nogometaša od danas ima kvalitetan teren za trening, nakon što je škola fudbala Novi Grad, zajedno s Općinom Novi Grad Sarajevo realizirala veliki projekat izgradnje trening-kampa u naselju Bojnik. 

Ovaj sportski kompleks je simbolično uoči početka Svjetskog prevenstva u Brazilu danas otvoren u prisustvu velikog broja mladih igrača i njihovih roditelja, rodbine i prijatelja, piše novinska agencija Patria. 

Škola fudbala „Novi Grad“ je jedna od najmasovnijih u Sarajevu. Općina Novi Grad Sarajevo im je ove godine dodijelila, bez naknade, lokaciju za potrebe izgradnje trening kampa. 

Inače, na ovoj lokaciji, kako nam je rekao Fadil Aganspahić, direktor škole fudbala „Novi Grad“ planirana je gradnja dva stadiona standardnih dimenzija i jednog manjeg stadiona.

-  Ovo je prvi stadion u ovom dijelu novogradske općine i ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su nam pomogli, posebno Općini Novi Grad – kaže Aganspahić. 

- Godinama smo pokušavali doći do prostora za gradnju sportskih terena, ali nismo naišli na razumijevanje lokalnih vlasti. Sada zaista imamo se čime pohvaliti, a teren izgleda veličanstveno – dodao je Aganspahić. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android