Objavljeno u kategoriji Sport na 28.05.2014 00:00:00

Novogradski sportski centar otvara vrata budućim Zmajevima

Bojnik: Prvi sportski teren na ovom području

Škola fudbala Novi Grad, zajedno s Općinom Novi Grad Sarajevo realizirala je veliki projekat izgradnje trening-kampa u naselju Bojnik, a simbolično uoči početka Svjetskog prevenstva u Brazilu danas će biti i otvorenje ovog terena s početkom u 18 sati, piše novinska agencija Patria.

Škola fudbala „Novi Grad“ je jedna od najmasovnijih škola u Sarajevu, kada je u pitanju fudbal. Okuplja oko 450 članova, uzrasta od 8 do 18 godina. Općina Novi Grad Sarajevo im je ove godine dodijelila, bez naknade, lokaciju za potrebe izgradnje trening kampa. 

Inače, na ovoj lokaciji, kako nam je rekao Fadil Aganspahić, direktor škole fudbala „Novi Grad“ planirana je gradnja dva stadiona standardnih dimenzija i jednog manjeg stadiona.

- Bit će to prvi stadion u ovom dijelu novogradske općine i mjesto za održavanje treninga i utakmica za školu fudbala Novi Grad, a dogovorili smo i s lokalnim klubom Bojnikom da mogu koristiti teren – kaže Aganspahić.

Općina je ovo ranije neuređeno zemljište ustupila za izgradnju ovog kampa.

- Godinama smo pokušavali doći do prostora za gradnju sportskih terena, ali nismo naišli na razumijevanje lokalnih vlasti. Sada zaista imamo se čime pohvaliti, a teren izgleda veličanstveno – dodao je Aganspahić. 

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android