Objavljeno u kategoriji Sport na 22.02.2014 00:00:00

Utakmice bez navijača su hendikep za igrače

Đurbuzović: Ne odričemo se ni titule ni Kupa

Naredne subote počinje proljetni dio prvenstva na bh. fudbalskim terenima. Završeni su prijelazni rokovi, dovedena pojačanja i utakmice mogu početi. Prije nekoliko dana Fudbalski savez BiH donio je odluku o zabrani odlaska navijača na gostujuće utakmice. U telefonskom razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria šef stručnog štaba fudbalskog kluba „Željezničar“ Hajrudin Dino Đurbuzović smatra da će „za prave sportiste i ljubitelje fudbala to biti hendikep, ali odluka Saveza se mora ispoštovati kako bi se obezbijedila sigurnost.“

On navodi da će se to najviše odraziti na igrače, jer publika, a posebno Željini navijači, daju dodatni motiv igračima. Đurbuzović ističe da je, s obzirom da su u prvom dijelu prvenstva bili prvi, cilj osvajanje titule i Kupa i izlazak u Evropu.

- Bez obzira što nismo doveli neka zvučna pojačanja, ne odričemo se ni titule ni Kupa. Oslonit ćemo se na svoj omladinski pogon, bazirali smo se na to, a da li ćemo s njima moći zatvoriti i želje i ambicije kluba i navijača to će vrijeme pokazati – govori Đurbuzović.

Kratko se osvrnuo i na „najvećeg rivala“ fudbalski klub „Sarajevo“ koji u ovaj dio sezone ulazi s nekoliko značajnih pojačanja.

- Sve što je „Sarajevo“ uradilo je afirmativno za bh. fudbal, vidi se da su ambiciozni i to ne  kriju. Najavljuju osvajanje titule i Kupa. S obzirom na pojačanja i za očekivati je da Sarajevo bude ozbiljan kandidat – zaključio je Đurbuzović.

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android