Objavljeno u kategoriji Biznis na 22.05.2014 00:00:00

Uposlenici EP BiH daju milion KM za pomoć ugroženima!

Sjedište Elektroprivrede BiH: Tek će se znati šteta u Rudniku Kreka

Uposlenici JP Elektroprivreda BiH osigurat će milion KM na ime pomoći područjima ugroženim od poplava, saopćeno je danas iz ove kompanije, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

- Na osnovu dogovora postignutog između Uprave JP Elektroprivreda BiH i Sindikata Elektroprivrede BiH, iznos će biti obezbjeđen  izdvajanjem jedne dnevnice za mjesec maj, dijela toplog obroka i iz akumuliranih  sredstava Sindikata. Sredstva će biti uplaćena na račun Fondacije za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FBiH, koji je za ove namjene otvorila Vlada FBiH - navode iz ove firme. Da će biti tako, agencija Patria je najavila još prije dva dana, a danas je ova informacija potvrđena. 

No, to nije sve, jer je i sama EP BiH pretrpjela značajne štete, posebno u rudniku uglja "Kreka".

-  Uprava JP Elektroprivreda BiH će s Vladom FBiH nakon sagledavanja situacije, izraditi rebalas Plana poslovanja JP Elektroprivreda BiH s ciljem pomoći u saniranju posljedica izazvanih poplavama na Površinskom kopu “Šikulje” Rudnika uglja “Kreka”. Iznos sredstava koje će JP Elektroprivreda BiH -  Vladajuće društvo Koncerna EPBiH, izdvojiti za Površinski  kop “Šikulje”, biće utvrđen nakon procjene nastalih šteta i sačinjenog plana sanacije - navedeno je. 

 

Elektroprivreda BiH obavljanjem osnovnih djelatnosti daje doprinos normalizaciji stanja i života stanovništva na područjima  zahvaćenim poplavama i kao društveno odgovorna kompanija, izdvajanjem sredstava s ciljem pomoći, izražava solidarnost sa stanovništvom i privrednim subjektima ugroženih područja. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android