Objavljeno u kategoriji Sport na 22.05.2014 00:00:00

Begić: Narod je uvijek bio uz reprezentaciju, sada smo mi uz njih

Zmajevi na licu mjesta: Strahovite slike u Maglaju

Nogometni reprezetativci Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Emir Spahić predvođeni predsjednikom Nogometnog saveza BiH posjetili su Maglaj, piše noviska agencija Patria. Ovim činom najbolji nogometaši naše zemlje koji od početka učestvuju u akcijmama prikupljanja pomoći pokazali su još jednom da misle na građane BiH.

Očito je da su željeli vidjeti uživo strahote koje su zadesile ovaj kraj, a uzrokovale su ih nezapamćene poplave. Inače A tim BiH odigrat će humanitranu utakmicu protiv selekcije U-21 BiH u Gradačcu, a sav prihod bit će doniran ugroženom stanovništvu.

Dino Begić u izjavi za novinsku agenciju Patria je kazao da su slike u Maglaju užasne te da su svojim odlaskom tamo željeli pokazati narodu da nije sam.

- Dok ne dođete na licu mjesta ne znate kako je. Ljudi hodaju s maskama, osjeća se smrad. Željeli smo na licu mejsta podijeliti tugu s našim narodom. Nisu sami - to je poruka koju šaljemo svima ne samo građanima Maglaja - kaže Begić za NAP.

Dalje je dodao je veliki broj volontera u Maglaju koji čiste grad, ali da će još sigurno proći mnogo vremena dok Maglaj ne zasja punim sjajem.

- Molim sve koji mogu da pomognu. Ne znam, emotivan sam u ovom trenutku i suosjećam se sa svima - dodao je Begić.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android