Objavljeno u kategoriji BiH na 21.05.2014 00:00:00

Rasmusen: BiH treba jedinstvo i politička hrabrost

Rasmusen: Razgovaramo o akcijama pomoći u ovoj katastrofi

Moje misli su sa građanima Bosne i Hercegovine koji su pogođeni poplavama izjavio je danas Anders Fog Rasmusen, general sekretar Sjevernoatlanske alijanse koji danas boravi u posjeti BiH, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Rasmusen je razgovarao sa članovima Predsjedništva BiH, a na svom profilu na društevnoj mreži Twitter objavio je prve izjave u vezi sa situacijom u našoj zemlji.

- Razgovaramo o akcijama pomoći u ovoj katastrofi. NATO centar za odgovor u slučaju krize je dobio zahtjev za helikopterima i čamcima i države članice su odgovorile na njega. NATO radi u koordinaciji sa Evropskom unijom, cijela evro-atlanska zajednica je uz vas – naveo je Rasmusen.

Prema njegovim riječima, vrata NATO-a za ulazak BiH su i dalje otvorena, a sigurnost i stabilnost cijelog zapadnog Balkana je važna za NATO.

- Računamo na BiH da pokaže jedinstvo, liderstvo i političku hrabrost na putu ka evro-atlanskim integracijama. To su isti kvaliteti koji su potrebni bh. liderima i ovo vrijeme užasne prirodne katastrofe – naveo je Rasmusen, prenosi NAP.  


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android